Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Εκλογοαπολοστικη ΣΕΕΠΤΠ 26/1/2011

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Τα Τ.Ε.Ι. τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά σε σχέση με τα Πανεπιστήμια εσωτερικού ή εξωτερικού δίνοντας έμφαση στην έρευνα, τα αυτοδύναμα μεταπτυχιακά και δίνοντας επιτέλους διδακτορικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αυξηθεί το διδακτικό προσωπικό με αντίστοιχα υψηλά προσόντα και εμπειρία σε σύντομο χρονικό διάστημα και για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο παιδείας τα παρακάτω:
Nα προκηρυχθούν άμεσα αντίστοιχες θέσεις μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού και ακόμα επιπλέον θέσεις όπου υπάρχουν έκτακτοι με πλήρη προσόντα διότι δεν έχει κόστος και δεν πρέπει να εντάσσετε στο 5:1 του μνημονίου.
Για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό προτείνουμε να ενταχθεί στα ΤΕΙ ο ειδικός κλάδος «Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.ΔΙ.Π.) κλάδου ΙΙ» κατ’ αντιστοιχία του κλάδου που υπάρχει στα πανεπιστήμια (άρθρο 13 του Ν. 2817/2000, Φ.Ε.Κ. 78, τ. Α΄/14-03-2000). Αυτά τα μέλη Ε.Ε.ΔΙ.Π. θα επιτελούν εργαστηριακό / εφαρμοσμένο διδακτικό έργο που θα συνίσταται, κατά κύριο λόγο, στη διεξαγωγή εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, καθώς επίσης και στη διεξαγωγή πρακτικών ασκήσεων στα πεδία εφαρμογής των οικείων επιστημών. Επί του θέματος του ΕΕΔΙΠ το Υπουργείο σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΟΣΕΕΠ ΤΕΙ Βάρδα Ιωάννη, δεσμεύτηκε ότι ο ειδικός κλάδος ΕΕΔΙΠ θα υπάρχει και στο ΤΕΙ με τον ενιαίο Νόμο των ΑΕΙ.
Για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό που δεν θα μπορέσει να καταλάβει μια θέση μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού ή ειδικού εκπαιδευτικού έχει γίνει αίτημα στο Υπουργείο προϋπηρεσία στα Τ.Ε.Ι να προσμετράται στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση .
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ – ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,

ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ Εκλογοαπολογιστική συνέλευση την
Τετάρτη 26/1/2011 στις 18.00 Μ.Μ.
στο Μεγάλο Αμφιθέατρο (στο Κεντρικό Διάδρομο του Τ.Ε.Ι)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Σ.Ε.Ε.Π.Τ.Π
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Βάρδας Ιωάννης Τζώρας Σπυρίδων